A különböző polcok közül az otthonodban a nappali polcok a lakberendezők körében a legkedveltebbek. A fürdőszobai, konyhai vagy hálószobai polcokkal ellentétben a nappaliban található polcoknak nem kell elérniük a funkció és a forma közötti egyensúlyt. 

Ezeket a polcokat még csak nem is kell a piperecikkek és edények tárolására használni. A nappali polcok pusztán esztétikai célokra használhatók, semmi másra. A nappali polcok tökéletes helyet biztosítanak a féltve őrzött holmik bemutatására, miközben érdekes fókuszpontot teremtenek. 

Ezeken a polcokon kisebb tárgyak, például nyomatok és vázák kombinációja jeleníthető meg nagyobb szobrokkal. A polcok érdekes műtárgyakkal való megtöltése lehetőséget kínál arra is, hogy feltűnő textúrát és színt adjon a szobának. 

A különböző polcok közül az otthonodban a nappali polcok a lakberendezők körében a legkedveltebbek.

Bár a tökéletes nappali polcok kurátora nehezebb lehet, mint amilyennek hangzik, a célod itt az, hogy karakteres, de könnyed megjelenítéseket találj ki anélkül, hogy túlságosan kurátori vagy zsúfolt lenne.

Az alábbiakban néhány ötletet találsz, amelyek segítenek a legszembetűnőbb nappali polcok kialakításában, függetlenül attól, hogy mit tervezel kiállítani, vagy milyen stílust kedvelsz:

Frissítsd fel zölddel

Minden térre ráfér egy kis zöld szín, és a nappaliban lévő polcok biztosan nem képeznek kivételt a szabály alól. Használjon növényeket dekorációként, hogy életet vigyen a polcaira. 

A szabadban való megjelenés számos előnnyel jár, amelyek többsége túlmutat az egyszerű esztétikán. Ne aggódjon, ha nem rendelkezik zöld hüvelykujjal, mert ha szeretné, bármikor választhat műnövényt. 

Kísérletezzen a magassági fajtákkal

Soha ne habozzon kísérletezni a nagyobb kiegészítőkkel, így különböző szintekkel egészítheti ki a nappali polcait, hogy valami frisset és újat találjon ki. 

Például használhat néhány fémvázát, hogy különböző magasságú szinteket hozzon létre magával a polcfelülettel. Ez nagyobb mélységet kölcsönöz a polctérnek, hogy ultra-luxus megjelenést hozzon létre. A dolgok kiegyensúlyozása érdekében az extra nagy vázák köré kisebb tárgyakat is helyezhet, hogy biztosítsa a stabilitást. 

Keverjük össze a különböző textúrákat 

Az egyik legegyszerűbb, de leghatékonyabb módja a lenyűgöző belsőépítészet megvalósításának a textúrák keverése. Csak adjon hozzá virágokat vagy egy párnát, hogy lágyabbá tegye a nappali polcait, és nyugalmat kölcsönözzön a területnek. 

Például, ha néhány virágot teszel a fémarany lámpába, azzal a textúrák kontrasztját érheted el. Jól működik az olyan anyagok, mint a fémek és az üveg keverése is.

Összefüggő változatosság 

Amikor megpróbálja eldönteni, hogy milyen elemeket adjon hozzá, és hol helyezze el őket, próbálja meg kombinálni a folyamatosságot és a változatosságot. Minden polcnak különböző méretű és magasságú tárgyakat kell tartalmaznia. Ettől érdekesebb lesz a kompozíció, mint egy sor, azonos arányú holmiktól. 

A színeket, felületeket és formákat végig meg kell ismételni a kohézió elérése érdekében. Ezek az ismétlődő elemek ízlésesen összeállított kollekcióvá alakíthatják a látszólag össze nem függő csoportosítást. 

Használd ezeket a nappali polcötleteket, és alakítsd át a teret pillanatok alatt! 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: