A szakértők értékeltek egy durva, foltos és barna gyepet, amely úgy tűnik, mintha ráférne egy kis öntözés és gondoskodás. Ha mindig is álmodozott egy sűrű, buja pázsitról, amely megirigyelést vált ki a szomszédokból (ami egy szójáték), az első és legfontosabb titok, amit meg kell tanulnia, az a fűmagok helyes elültetési módja.

Nem számít, hogy szeretné-e feldobni a megmaradt füvet, amely még mindig az életéért küzd, vagy ha teljesen új gyepet szeretne, a vetés az udvaron egy olcsó és egyszerű projekt, amelyet egy-két hétvégén egyedül is elvégezhet. 

Csak a talajt kell előkészítenie, a magokat kiszórnia, mulcsot és műtrágyát kijuttatnia, és már mehet is. Természetesen mindig megvan a lehetősége, hogy felbéreljen egy gyepápolási szakértőt, aki helyette bepiszkolja a kezét az Ön nevében. 

A gyep trágyázása elősegíti a sűrű és egészséges növekedését.

De ha van egy eszköz, amelyet mindig be kell vetni a gyepszőnyegbe, akkor az nem más, mint a türelem. Csak hogy tudja, a hagyományos vetés a leglassabb fűnövesztési módszernek számít, bár kétségtelenül ez a legolcsóbb. 

Olvasson tovább az alábbiakban, hogy megtudjon néhány tippet, hogyan válassza ki a tökéletes vetőmagot, amely újra életre kelti a zöld növényét, hogy büszkén mutogathassa mindenkinek. 

Döntsön a hűvös és meleg évszakú fűmagok között

Az itt-ott felbukkanó különböző elnevezések miatt nehéz lehet megtalálni a gyephez legjobban illő füvet. Mivel természetes fűmagokat is termeszt, több fűfajta és fajta közül is választhat, ellentétben a gyepszőnyeggel vagy a hidrovetéssel.

Ne hagyja azonban, hogy a lehetőségek hosszú listája elriassza. Szerencsére könnyebb, mint amilyennek tűnik, leszűkíteni a lehetőségeket. 

Eddig két elsődleges fűtípus-kategóriát különböztetünk meg, nevezetesen a hűvös és a meleg évszakú fűféléket. Az Ön gyepének legideálisabb típusa attól függ, hogy milyen területen vagy régióban él. A hűvös évszakú füvek általában a hidegebb hőmérsékletű helyeken fejlődnek a legjobban, míg a meleg évszakú füvek az egész évben meleg hőmérsékleten fejlődnek a legjobban. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: