Az elmúlt években az autók fényszóró-technológiája jelentősen fejlődött. A régi halogén izzók átadták helyüket a LED-eknek, a HID-eknek, sőt a csúcskategóriás járműveken még a lézereknek is. Mindezek a lámpák hatékonyabbak, mint a hagyományos fényszórók, kevesebb energiát igényelnek a működésükhöz, és stílusosabb megjelenésűek. Röviden szólva, gyakorlatilag minden autóhoz egyszerű fejlesztésnek tűnnek.

A probléma az, hogy illegális a H7-es LED izzók beszerelése olyan járművekbe, amelyek gyárilag nem ilyen fényszórókkal voltak felszerelve. Ráadásul, mivel az autóba raktárkészletként beszerelt H7 LED-es lámpákat szakképzett kereskedőnek kell kicserélnie, ezek az izzók csak meghatározott feltételek mellett használhatók.
A H7 LED izzók ideális esetben csak terepen és körpályán használhatók. Ezért, ha olyan pályaautója van, amelyet nem vezetésre vagy terepjárónak használ, érdemes megfontolnia a H7 LED izzókra való átállást.

Mindezek a lámpák hatékonyabbak, mint a hagyományos fényszórók, kevesebb energiát igényelnek a működésükhöz, és stílusosabb megjelenésűek.

Hogyan kell beszerelni a H7 LED izzókat és mit jelent a LED H7 kifejezés?

A fényszóró izzók funkciójuktól függően többféle kivitelben kaphatók. A H7 jelölés https://www.silux.hu/ egyszerűen azt jelenti, hogy ezek az izzók egyetlen izzószállal és két pólussal rendelkeznek a hátoldalon.
Itt egy általános útmutató az izzók cseréjéhez. Természetesen minden autó egyedi, ezért lesz némi eltérés az izzó felhelyezésének módjában. De mindig a járművéhez tartozó kézikönyvvel kezdje.

Mielőtt kinyitná a motorháztetőt, győződjön meg róla, hogy az autója le van állítva

  • Keresse meg a fényszórókat (viszonylag könnyű lesz azonosítani őket) és az izzókat.
  • Az izzó hátulján lévő három vezetéket ki kell húzni Ezeket kis reteszekkel, csavaros kupakokkal vagy klipszekkel lehet rögzíteni. A régi izzót tehát a reteszelés kikapcsolásával kell visszaszerezni.
  • Az izzó cseréje után csatlakoztassa vissza a vezetékeket Kesztyű viselése javasolt, hogy az izzót ne károsítsa a bőrön természetesen megtalálható olaj. Nem lesz semmi baj, ha az izzó helyesen van tájolva.
  • Egyes járműveken trükkösebb dolgozni, mint másokon; a Renault Megane második generációs fényszóróihoz például a teljes első lökhárítót el kellett távolítani ahhoz, hogy hozzáférjenek.
A fényszóró izzók funkciójuktól függően többféle kivitelben kaphatók.

Hogyan tudom meghatározni, hogy mikor kell kicserélni egy H7 led izzót?

  • Először is meg kell győződnie arról, hogy a megvásárolt izzótípus a megfelelő. A H7-es ledes fényszóró izzó egyedi elem, azonban egyszerűen kicserélhető más ledes modellekre.
  • Mindig tartsa szem előtt, hogy a h7 ledes fényszóró izzók gyakran halogénlámpák.A lámpák
  • Ha az Ön autója ilyen típusú világítási rendszerrel rendelkezik, akkor a H7 led izzók vásárlásakor számos tényezőt figyelembe kell
H7-es ledes fényszóró izzó egyedi elem, azonban egyszerűen kicserélhető más ledes modellekre.

A H7 LED izzó kimeneti szintje

Először el kell döntenie a kívánt fényerősséget. Minél nagyobb teljesítményű, annál jobb, ha Ön jellemzően éjszakai repülőtípus. A kiválasztott modelltől függően a H7 LED izzók készletei 3600 és 8000 lumen közötti fényerővel kaphatók. Az izzók által kibocsátott fény erőssége a lumenszámukkal nő. A piacon jelenleg elérhető maximális valódi teljesítmény 8000 lumen (két lámpa esetén). A xenonhoz képest 30%-kal erősebb. Egyszerűen nem praktikus és nem szükséges H7 LED-készleteket értékesíteni izzónként 10 000 lumennél nagyobb fényerővel, amit sok eladó tesz. Ráadásul ez rendkívül kockázatos, mert nem az a cél, hogy elvakítsa a többi közlekedőt!

A H7 LED izzó fénykibocsátási pontossága

A H7 LED-készlet kiválasztása ezért befolyásolja a megvilágítás pontosságát. Egyes H7 LED izzók olyan pontosak, hogy könnyen megkülönböztetheti, mi világít, és mi nem, és így beállíthatja fényszóróit. A H7 LED izzók kiválasztásakor ezt a tényezőt is tartsa szem előtt.

H7 LED izzó mérete és hordozhatósága

Az izzó tömörsége vagy szerény mérete, valamint egyszerű felszerelhetősége a harmadik döntő kritérium. Mivel egyes H7 LED izzók kisebbek, mint mások, ezért kisebb helyigényű fényszórókba illeszthetők. Praktikus, különösen akkor, ha személygépkocsija, teherautója vagy motorkerékpárja fényszórójában kevés hely van. Vegye azonban figyelembe, hogy jellemzően egy izzó teljesítménye csökken, ahogy kisebb és kompaktabb lesz.

Ha figyelembe veszi ezeket a tulajdonságokat, akkor készen áll a vásárlásra.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: