Amikor eljön az idő, hogy új kültéri virágtartót kell vásárolnia a teraszra vagy a verandára, ne féljen nagyban gondolkodni és nagyban gondolkodni. 

A nagyobb kültéri ültetők nagyszerű módja annak, hogy az elülső verandát a következő szintre emelje, és azonnali vonzerőt adjon ingatlanának. Ha nagyméretű ültetőt választ, biztos lehet benne, hogy mindenki láthatja és megcsodálhatja gyönyörű növényeit és virágait még az utcáról is. 

Ezekben az ültetőedényekben több növényt is nevelhet egyetlen edényben, így könnyebben termeszthet egészséges és erős konténerkerteket.

Ezekben az ültetőedényekben több növényt is nevelhet egyetlen edényben, így könnyebben termeszthet egészséges és erős konténerkerteket. 

Ha azon tűnődik, hogyan rendezzen és ültessen virágokat nagy kültéri konténerekbe, íme néhány tipp, amely segíthet a kezdésben:

Találja meg a tökéletes helyet

Ha valaha is próbált már földdel és növényekkel teli virágtartót emelni, akkor biztosan tudja, hogy ez mekkora kihívást jelenthet. Ráadásul szinte lehetetlen úgy mozgatni az ültetőedényeket, hogy a bennük lévő földet ne öntsük ki. Ez a növényeknek és a hátának egyaránt árthat. 

Ezért fontos, hogy gondosan eldöntse, hová helyezze el a virágtartókat, mielőtt elkezdi a virágok ültetését. Vegye figyelembe, hogy a növényei milyen mennyiségű napot és árnyékot kapnak, és válassza ki a megfelelő növényeket, amelyek ezek között a különleges körülmények között nőnek és fejlődnek. 

Ahhoz, hogy az ültetők igazán kiemelkedőek legyenek, válassza azokat a színeket, amelyek a legjobban kiegészítik és jól illeszkednek a háza burkolatához. 

Vegye figyelembe, hogy a növényei milyen mennyiségű napot és árnyékot kapnak, és válassza ki a megfelelő növényeket, amelyek ezek között a különleges körülmények között nőnek és fejlődnek.

Válassza ki a megfelelő növényeket

Ha már eldöntötte, hogy hová helyezze el a növénytartókat, a növények kiválasztása a következő lépés. Nem számít, hogy milyen konkrét növénytípust vagy virágot választ, fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezek a kiválasztott helyen meg fognak nőni. Nézze meg a növény címkéjét, hogy meghatározhassa, mekkora napfényt igényel a növény, és próbáljon meg olyan növényeket keresni, amelyek megfelelnek az adott termesztési körülményeknek. 

Az egynyári vagy évente cserélhető növények választása is ajánlott. Választhat lassan növő növényeket is, különben a növényei hamarabb kinövik a cserepüket, minthogy észrevenné. 

A töltő, a töltő és a triller egyszerű mantrája az, amit követnie kell, ha azt tervezi, hogy több növényt termeszt egyetlen nagy kültéri virágcserépben. 

Ez a mantra nem egy varázsige, amely ösztönözheti a növények növekedését. Ezek alapvetően a konkrét növénytípusok, amelyekre szükséged lesz ahhoz, hogy tökéletesen megtervezett és gyönyörű növénytartókat érj el. 

Töltőanyagok 

A tölteléknövények közepes magasságú és gömbölyű növények, amelyek a triller alját takarják. Ez a fajta növény textúrát és térfogatot adhat az ültetőednek. Érdemes kipróbálnia az olyan virágokat, mint a Gerber százszorszép, a muskátli és a petúnia, ha megfelelő töltelékeket keres a kültéri ültetőkhöz. 

Spillers

Az ültetőedényeknek szükségük van kiömlő vagy szőlőszerű növényekre is, amelyek átbuknak az edény oldalain. Ezeket a növényeket az ültetőedény széléhez közel kell helyezned, hogy az indák átcsoroghassanak az edény oldalán. A leghíresebb választások közé tartozik, amikor a kiömlő növényekről van szó, a csüngő lobélia, az édesburgonya szőlő és a borostyán. 

Thriller 

A thrillerek olyan függőleges és magas növények, amelyek az ültető középpontjaként szolgálnak. Ezek a növények gyakran rendelkeznek néhány figyelemfelkeltő tulajdonsággal, például egyedi formákkal, drámai levelekkel és élénk színekkel. Ezeket a növényeket a kültéri virágcserép hátsó részéhez vagy közepéhez közel kell elhelyeznie. A díszfüvek, az elefántfülek, a szalvia és a kanári liliom mind csodálatos izgalmakat nyújtanak. 

Ahhoz, hogy az ültetők igazán kiemelkedőek legyenek, válassza azokat a színeket, amelyek a legjobban kiegészítik és jól illeszkednek a háza burkolatához.

Kerülje a túlöntözést

Ha a növényeket nagy ültetőedényekbe ülteted, túl könnyű túlöntözni őket. A nagyobb ültetőedényekben nagyobb mennyiségű föld van, ami azt jelenti, hogy az ültetőedénynek tovább tart kiszáradni. Még ha a felső talaj száraznak is tűnik, a mélyebb talajrétegek még mindig elég nedvesek. Ha a talaj túl nedves, a gyökerek nem tudnak elegendő oxigénhez jutni a növényhez. Ez stresszt okoz a növénynek, és hajlamosabbá teszi a betegségekre. 

Ha ellenőrizni szeretné, hogy a növénynek szüksége van-e már vízre, próbálja meg az ujját a második ujjpercéig mélyen a talajba dugni. Növényének vízre van szüksége, ha a talaj mélyebb rétegeit már száraznak érzi. 

Mindenképpen vegye figyelembe az időjárást is. ha sokkal hűvösebb a hőmérséklet, a víznek hosszabb időbe telik, amíg elpárolog a kültéri ültetőből, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran öntöznie a növényeket. 

Könnyen cserélje ki a talajt

Miután hosszú órákat töltött a szép virágok ültetésével, nem lenne értelme kidobni az ültetőedényt, csak azért, hogy kicserélje a földet. Azonban minden évben új földet kell hozzáadni, hogy a növények egészségesek maradjanak. Nos, ne aggódjon, mert nem kell teljesen kidobnia az ültetőedényt. 

Évente egyszer csak annyit kell tennie, hogy eltávolítja a régi talaj felső rétegét, és új földdel helyettesíti, amelyet időzített műtrágyával kevernek. Az új földet a lehető legjobban keverje össze a régi földdel, miközben ügyeljen arra, hogy ne zavarja meg a növények gyökérzetét. 

Használjon töltőanyagokat a nagy kültéri virágcseréphez

A nagyméretű kültéri cserepek használatának egyik fő kihívása a földdel való feltöltés. Ezen ültetőedények nagy mérete azt jelenti, hogy rengeteg földre van szükség a feltöltésükhöz. Ez nem csak rendkívül nehézzé teszi a cserepet, mert rengeteg drága földet is elpazarol, mivel a növények gyökérrendszere nem fog tudni eljutni a talajhoz az ültető edény alsó részén.

A probléma megoldásához mindössze annyit kell tennie, hogy könnyű töltőanyaggal tölti ki az ültető edény alsó harmadát. Ez a töltőanyag helyet foglal az ültetőedényben, így nincs szükség arra, hogy drága földdel töltsd fel az ültetőedényt, amelyet a növényeid soha nem fognak használni. 

A kültéri virágcserép alsó részének feltöltéséhez különböző anyagokat is használhat. Csak győződjön meg róla, hogy ezek nem mérgezőek, és nem fognak lebomlani, amikor eljön a vegetációs időszak. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: