A sisakvásárlás némi kutatást igényel, hogy megértse a különböző formákat, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést. Mindenekelőtt ajánlott, hogy jó képet kapjon a biztonsági minősítésekről. Az Egyesült Államokban használatra engedélyezett motorkerékpáros sisakok DOT vagy Department of Transportation minősítéssel rendelkeznek. Az ECE vagy az Európai Gazdasági Bizottság és a Snell két másik elismert biztonsági minősítés. Az ECE és a Snell szigorúbb teszteket követ, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a DOT által jóváhagyott sisakok nem olyan biztonságosak és biztonságosak az autópályán való közlekedéshez. 

A legjobb sisaktípus az, amelyik kényelmesen illeszkedik, és lehetővé teszi, hogy élvezze a motorozást anélkül, hogy befolyásolná a mozgásterjedelmét vagy a motorkerékpár biztonságos működéséhez szükséges alapvető funkciók elvégzésének képességét. 

A motoros fejének alakja fontos szerepet játszik a megfelelő illeszkedésű motorkerékpáros sisak kiválasztásában.

Shape

 A www.yogi.si motoros sisak alakja az első és legfontosabb illeszkedési szempont, amelyet még a méret meghatározása előtt figyelembe kell vennie. A motoros fejének alakja fontos szerepet játszik a megfelelő illeszkedésű motorkerékpáros sisak kiválasztásában. Minden bukósisakgyártó úgy tervezi a fedeleket, hogy azok egy adott fejformához illeszkedjenek. Ezek általában három fő elnevezést foglalnak magukban, nevezetesen a kerek ovális, a közép ovális és a hosszú ovális formát. 

  • Közepes ovális – Ezt a formát olyan fejekre tervezték, amelyek elölről hátrafelé kissé hosszabbak, mint oldalról oldalra. A motorkerékpáros sisakok többsége ebbe a kategóriába tartozik, mivel ez a leggyakoribb emberi fejforma. Általában ez az alakja a sisakoknak, amelyeknek nincs meghatározott alakja. 
  • Hosszú ovális – Ezt a formát olyan fejekre alakítják ki, amelyek elölről hátrafelé vagy a homloktól a koponyáig hosszabbak, mint fültől fülig vagy oldaltól oldalig. 
  • Kerek ovális – Ezt a formát olyan fejekre tervezték, amelyeknek az oldalról oldalra és elölről hátrafelé szinte azonosak a méretei. 

A fejforma azonosítása után könnyebb lesz a rendelkezésre álló motorkerékpár-sisakok széles választékából egy kisebb és megfelelőbb listára szűrni azokat, amelyek illeszkednek a motoros fejéhez. Itt az ideje, hogy megtalálja az Önnek megfelelő méretű sisakot. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: