Új autó és nincs extra hely a csomagtartóban? Hogyan csináljuk? Kicserélhetjük az autót egy nagyobbra, vagy dönthetünk úgy, hogy a tető segítségével rudakat szerelünk fel, hogy növeljük a szállításhoz használható helyet.

Nem gondolja, hogy van dedikált modell az Ön gépéhez? Nem probléma: léteznek univerzális tetővasak.

Mik azok az univerzális tetővasak

Hogy mik ezek, azt már a nevük is sugallja: rudak, és arra szolgálnak, hogy mindent elbírjanak, amit a terhelhetőségi korlátok megengednek. Az univerzalitást az adja, hogy bármilyen típusú járműre felszerelhetőek, mivel a rögzítőelemek pontosan univerzálisan alkalmasak.

Az univerzális tetőrudak tehát minden szállítására alkalmasak, beleértve a kerékpárokat, tetőcsomagtartókat, és a legigényesebbek számára tetőboxok elhelyezését is lehetővé teszik, ami egy másik nagyon kényelmes alternatívája a pótkocsiknak és hasonlóknak.

Az univerzális tetőrudak tehát minden szállítására alkalmasak, beleértve a kerékpárokat, tetőcsomagtartókat, és a legigényesebbek számára tetőboxok elhelyezését is lehetővé teszik, ami egy másik nagyon kényelmes alternatívája a pótkocsiknak és hasonlóknak. Az univerzális tetőrudak legnagyobb előnye minden bizonnyal az ár: kényelmes és gazdaságos alternatívát jelentenek a járművünk szállítási kapacitásának növelésére, nem invazív módon, állandóan és alkalmanként egyaránt. Ez tehát egy alacsony költségű, ugyanakkor nagyon rugalmas és igényeinkhez igazítható megoldás.

Hogyan készülnek az univerzális tetőrudak

Az univerzális tetőrudak nem mások, mint gyönyörű könnyűfém rudak (általában karbon vagy alumínium), amelyek az autónk tetejére rögzítve lehetővé teszik, hogy különböző típusú tárgyakat szállítsunk. Mint korábban említettük, azért nevezik őket univerzális tetőrudaknak, mert minden autótípushoz megfelelő rögzítéssel rendelkeznek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy létezik egyetlen, egyedi, minden autóhoz használható és adaptálható támasztótípus. A valóságban a támlák különböző típusúak, és bár a modell tekintetében korlátokat állítanak, igényeink szerint változnak, különösen az alapján, hogy az autónk milyen típusú támlákkal rendelkezik a kereskedőktől. Tehát univerzális igen, de figyeljünk a füzetre és az utasításokra (általában egy kép kíséretében, amely az adott tetővasakhoz alkalmas rögzítési típust ábrázolja).

Az univerzális tetőrudak legnagyobb előnye minden bizonnyal az ár: kényelmes és gazdaságos alternatívát jelentenek a járművünk szállítási kapacitásának növelésére, nem invazív módon, állandóan és alkalmanként egyaránt.

Milyen típusú tetőkre lehet felszerelni az univerzális tetőrudakat?

Ismételjük meg: univerzálisak, mert autómodelltől függetlenül a tetőnk típusához igazíthatók. Ami valójában változik, az az autónk tetőszerkezete: ezért ennek alapján kell felmérnünk, hogy milyen univerzális tetőlécet vásároljunk. Szerencsére nem arról van szó, hogy a vásárlás előtt egy lexikont kell tanulmányoznunk.

Az első tető típus a leggyakoribb, a lapos tető. Ez a standard tető, teljesen nélkülözi a korlátokat, és lehet, hogy van vagy nincs hajlam arra, hogy rácsokat szereljenek rá. Ebben a konkrét esetben az univerzális tetőrudak speciális rögzítőkészletekkel vannak felszerelve, amelyek tartalmaznak horgokat, amelyeket az ajtó alatti térbe kell rögzíteni, hogy stabilan tartsák őket. Ebben a konkrét esetben javasolt nagyon pontosan követni a kézikönyvet és az utasításokat.

A második típusú tető a magas korláttal ellátott tető. Ebben az esetben azokat a rudakat kell felszerelni, amelyeknek az állkapocs záródása a korláton van. Ebben az esetben csak ellenőrizze a kompatibilitást a korlát alakjával, és folytassa a vásárlást.

Az utolsó típus az alacsony korlát. Általában terepjárókra és kombikra szerelik fel. Ez a legegyszerűbb támasz, mivel csak egy típus van belőle, és valóban minden olyan autótípusra illik, amelyiknek ez a sajátja.

Az univerzális tetőrudakkal eléggé megnövelhetjük a teret ahhoz, hogy ne legyenek olyan terhelési problémáink, amelyek miatt lemondunk a kisbuszokról vagy a városi autókról.

Kinek van szüksége univerzális tetőrudakra?

Az withcar.hu univerzális tetőrudak már nem csak tartozéknak számítanak, hanem nélkülözhetetlenek lesznek, ha olyan különleges sportokat űzünk, mint a kajakozás vagy a kerékpározás. Senki sem tud kenut vagy kerékpárt szerelni az autóba, hacsak nincs erre a célra szolgáló furgonja. De ebben az esetben a korábban említett olcsó ár csődöt mond. Az univerzális tetőrudakkal eléggé megnövelhetjük a teret ahhoz, hogy ne legyenek olyan terhelési problémáink, amelyek miatt lemondunk a kisbuszokról vagy a városi autókról. Ha pedig a síelés szerelmesei vagyunk, akkor végre nem kell többé felszerelést bérelni a hegyekben, hanem otthonról hozhatjuk magunkkal, és még tovább csökkenthetjük a költségeket.

Ha pedig nem sportos, de nagycsaládos, akkor magától értetődik, hogy az univerzális tetőlécek Önnek szólnak. A bőröndök jól rögzülnek a tetőn, a csomagtartóba pedig könnyedén elférnek a négylábú barátok, anélkül, hogy az utastér rovására menne.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: