A refraktométerek a nedvesség mérésére használt eszközök. Ezeket különböző iparágakban használják, és minden méretben és formában kaphatók. Az intelligens találgatások mindig tartalmaznak némi hibalehetőséget, és ez az oka annak, hogy a betakarításhoz olyan eszközök, mint a méhészeti mézrefraktométerek, jól jöhetnek. 

Mik azok a mézfraktométerek?

Az általános szabály itt az, hogy azt a refraktométert használja, amelyik pontosan arra készült, amire Ön próbálkozik. Minden alkalommal, amikor kiválaszt egyet, győződjön meg róla, hogy kifejezetten mézhez valót használ.

A méhészek refraktométereket használnak a mézben https://www.honigschleudern.eu lévő nedvesség koncentrációjának vagy mennyiségének mérésére, hogy a legjobb extrakciós szintet garantálják.  

A szűretlen méz kifolyik a csávázóból, a viasz és a méz pedig a szűrőre kerül.

Ez a lépés azért fontos, hogy a méz elég érett legyen a szüreteléshez és az üvegekbe való tároláshoz.  Mindenképpen be kell fektetni egy minőségi mézrefraktométerbe, ha a leszüretelt mézet értékesíteni kívánja. Az FDA szabályozza mind a mézet, mind annak víztartalmát. Az Ön termékének meg kell felelnie az iparági előírásoknak, különben bajba kerülhet. 

A mézrefraktométerekre vonatkozó követelmények

Mézrefraktométerek funkciója eltér a szokásos refraktométerekétől. Ha Brix-refraktométert használ, akkor is meg tudja mérni a méz nedvességtartalmát, de a jobb pontosság érdekében matematikát kell végeznie az Ön által használt refraktométer speciális formája alapján.

Az általános szabály itt az, hogy azt a refraktométert használja, amelyik pontosan arra készült, amire Ön próbálkozik. Minden alkalommal, amikor kiválaszt egyet, győződjön meg róla, hogy kifejezetten mézhez valót használ. A specifikációk pontosabb leolvasásra alkalmasak, ami nagy különbséget jelenthet. 

Válasszon olyan refraktométert, amely rendelkezik hőmérséklet-szabályozással. Arról is gondoskodnia kell, hogy a kiválasztott refraktométer megfelelő legyen a Gradient II oldatokhoz. Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy ez képes mérni a nedvességet az áttetsző folyadékokban, például a mézben. 

Alapvetően egy olcsó és könnyű, könnyen kezelhető eszközre van szüksége. Soha ne spóroljon a minőségen, mivel ez a szerszámot gyakorlatilag használhatatlanná és pontatlanná teheti. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs