Ha valaha is gondolkozott egy használt autó vásárlásán, akkor biztosan tudja, hogy a jármű tisztasága és megfelelő állapota nagyszerű pozitív benyomást kelthet. De elgondolkozott már valaha, hogy miért olyan lenyűgöző egy tiszta csomagtartó? Ennek oka az, hogy a rakományterület kinézetét nem lehet úgy kitakarítani, hogy az tökéletesen tiszta legyen. Ebben az esetben hasznos lehet egy gumiból készült csomagtartó szőnyeg.

Logikai szempontból az autó csomagtartójának általános állapotának nem kellene igazán nagy különbséget okoznia. Ugyanakkor mégis. A bemutatótermi tisztaságú csomagtartó nagyban megnövelheti a jármű értékét funkcionálissága melett, hiszen ez arról is árulkodik, hogy mennyire volt jó kezekben az adott jármű. Ha a korábbi tulajdonosok időt fektetek a csomagtartó épségének megőrzésébe, akkor valószínű, hogy az átlagnál nagyobb gondot fordítottak a jármű más részeire is. Nehéz tagadni, hogy egy gondosan megőrzött csomagtartó döntő fontosságú lehet, amikor két hasonló járművet próbálunk összehasonlítani.

Az igazság az, hogy a csomagtartó vagy a rakomány területének tisztán tartása nem könnyű. Csak egy apró baleset, egy piszkosabb csomag szállítása közben, és már kész is van a baj. Jó dolog viszont, hogy egy vinil- és gumiból készült csomagtartó szőnyeggel megőrizheti a rakományterület tisztaságát.

Vinil és gumi szőnyegek

A gumiból és a vinilből készült autó csomagtartó szőnyegek kiválóak abban az értelemben, hogy vannak olyan tulajdonságaik, amelyek teljesen különböznek a gépjárműgyártók többsége által kínált szőnyegektől. Ezek garantáltan átjárhatatlanok a folyadékok számára, amelyek lehetővé teszik, hogy a kiömlött anyagot és más anyagokat a felület tetején tárolják anélkül, hogy abszorbeálnának, majd kiszivárognának a jármű alján. A felső felületen a szennyeződés és a folyadék biztonságosan csapdába esik, anélkül hogy fennmaradna az a kiömlés veszélye, amelyet a megemelt szélek vagy az oldal mentén hornyolt élek tesznek lehetővé.

A gumi és a vinilbetétek vízzel is tisztíthatóak, letörölhetőek, és a penészesedés veszélye nélkül megszáradnak. A modern vegyületeknek köszönhetően a betétek rugalmasak maradhatnak még a fagyhőmérsékletek közepette is, mentesek a szagokatól és elkerülhetik, hogy a szélsőséges hő hatására ragadóssá váljanak.

Használjon már ma gumi csomagtartó bélést

Habár a teherbíró szőnyegek és a betétek többsége a kontúr alakú formákat hordozó merevebb polimer vegyületekből készül, a gumiból készült csomagtartó szőnyeg nehéz és tartós összetételű gumit kínál, amely még fagyáskor is rugalmas marad. Olyan mélyedések vannak kialakítva rajtuk, amelyekben a folyadék megreked. Terepjárók és kisbuszok esetén a gumiból készült csomagtartó szőnyeg a vásárlóknak lehetőséget ad arra is, hogy a harmadik sor üléseinek hátsó részén egy felszerelt szőnyeget, vagy a harmadik sor üléseinek felső részét takaró rozsdás szőnyeget használják.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: