A telefontokok célja, hogy megvédjék a telefont a balesetektől és sérülésektől. Az a tény, hogy testreszabhatók, a fogyasztók szemében is kedvezővé teszik őket.

Okostelefon-tokok típusai

Ezeknek a termékeknek a minősége, valamint a funkcionalitása eltérő. Ezért számít, hogy milyen típusút és árkategóriájút választunk. Néhány tokot például univerzálisra terveztek. Ennélfogva kevésbé valószínű, hogy pozitív benyomást keltenek majd. Vannak azonban olyanok, amelyeket célzottan egy eszközre gyártanak. Ezek valószínűleg költségesebbek.

Telefontokok

Sőt, a harmadik kategóriába azok tartoznak, amelyeket logókkal és vonzó mintákkal is testreszabnak. Ezek még drágábbak. Az alábbiakban bemutatjuk a tokok típusait az anyaguk, a szilárdságuk és a funkcionalitásuk alapján.

Puha kesztyűtokok

Qumiból vagy szilikonból készültek. A tokok célja a telefonok hátlapjának és oldalainak lefedése, nyitva hagyva az alapvető portokat. Ezek valószínűleg olcsóbbak és széles körben elérhetőek.

Telefontokok

Kemény kesztyűtokok

Az ilyen típusú tokok gyártásánál polikarbonátvegyületeket alkalmaznak. Ez az oka annak, hogy kemények és rendkívül erősek. A legtöbb telefongyártó a telefonokkal együtt gyártja őket. Ezek az anyagok azonban tömörségük és merevségük miatt hajlamosak a törésre. A kemény tokok védelmet nyújtanak a telefon számára, akár hátulról is. Nem ideálisak a képernyő védeleméhez.

Flip tokok

A flip tokok képernyővédővel vannak ellátva, amelyet használat előtt ki kell nyitnunk, vagy el kell csúsztatnunk. Olyanok, mint egy könyv. A fedőt egy kemény házra helyezik. Ez a fedél jobb védelmet nyújt a fenti két másik típushoz képest.

Fokozott védelem

A flip tokok célja, hogy fejlett védelmet nyújtsanak, és emellett kis táskaként vagy pénztárcaként is funkcionálnak. Alapvetően ez amolyan multitasking. Telefonját azonban mindig veszélyeztetheti. Alább viszont fejlett védelmet nyújtó tokokat találunk, amelyek után már nem lesz okunk az aggodalomra.

Bumper tokok

Ezek a tokok a telefon széleit fogják körbe, védve azt. Ezen felül legalább néhány milliméterrel szélesebbek, mint a képernyő. Ezért védik a képernyőt a töréstől, különösen, ha a készülék sík felületre esik..

Ultimate tokok

Az ilyen tokok célja a telefon fokozott biztonságának biztosítása. Az alumínium és szilícium bumper tokokkal ellentétben ez a típus megerősített polikarbonátból készül. Ez egy erős anyag, amely garantálja a védelmet, ugyanakkor cserébe jelentős súlya van. Emellett elveszi a telefon szép és karcsú megjelenését.

Összefoglalva

Tokkal és nélküle is tökéletesen működik a készülék. Nem minden ember szereti őket. Igaz, hogy nem befolyásolják a telefon működését, azért nem árt az extra védelem.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: