Ha Ön lakástulajdonos, mindig új utakat keres, hogy otthonát szebbé, kényelmesebbé és élhetőbbé tegye. Ezért nekilát néhány lakásfelújítási projektnek, hogy helyét még vonzóbbá tegye. Míg mások szívesen fektetnek be új bútordarabokba, csak kevesen ismerik fel a mennyezeti lámpatestek csodáit.

Elég szomorú, hogy sok lakástulajdonos gyakran természetesnek veszi a világítótesteket. Nem veszik észre, hogy akár újonnan épült, akár régi háza van, az új lámpatestek segíthetnek bármely helyiség általános hangulatának és megjelenésének frissítésében és javításában. Ezek a darabok azonnal káprázatos terekké változtathatják az unalmas és unalmas szobákat, amelyekre büszke lehet. 

Bár a legtöbb mennyezeti lámpatest már hegyi konzollal van ellátva, előfordulhat, hogy nem kompatibilisek a meglévő csatlakozódobozzal.

Mielőtt azonban túlságosan izgatott lenne, és felakasztaná a talált lámpatesteket, érdemes néhány fontos tippet megjegyezni, hogy biztonságosan és biztonságosan akassza fel őket.

Először kapcsolja ki az áramot

A lámpatestek felakasztásának első és legfontosabb lépése, hogy győződjön meg róla, hogy kikapcsolta a fő áramköri dobozban az áramot. Azt is javasoljuk, hogy szalaggal takarja le a kapcsolót, hogy mások ne kapcsolhassák be, amíg Ön a mennyezeti lámpatestek felszerelésével van elfoglalva.

Ellenőrizze a csatlakozódobozt

Az elegancia a legjobb szó a csillárok leírására, amelyek a szobát még fényűzőbbé teszik. Ezek a csillárok azonban egy kicsit nehezek. Ezért meg kell győződnie arról, hogy a csatlakozódoboz valóban elég stabil és erős ahhoz, hogy támogatást nyújtson a lámpatest súlyának. Ez különösen akkor fontos, ha az új lámpatest nehezebb, mint a régi. 

Találd meg a Sweet Spotot 

Hasonlóan ahhoz, amit a műalkotások felakasztásakor tesz, az is fontos, hogy a megfelelő magasságot határozza meg, mielőtt felakasztja a lámpatestet. Az általános ökölszabály itt az, hogy a lámpatest aljától a padlóig legalább 7 láb távolságot tartson. 

Ne felejtse el, hogy önnek, családjának és a ház vendégeinek is be kell majd sétálniuk a szobába. Természetesen nem szeretné, ha bármelyikük véletlenül beütné a fejét a lámpatestbe, miközben átmegy a szobán. 

A konyhasziget vagy konyhaasztal fölé szerelt mennyezeti lámpatestek esetében a lámpatestnek a lámpatest aljától az asztallapig körülbelül 28-36 hüvelykig kell lógnia. Győződjön meg róla, hogy elég alacsonyan lóg, hogy megvilágítsa a felületet. 

Használjon hegyi konzolt

Bár a legtöbb mennyezeti lámpatest már hegyi konzollal van ellátva, előfordulhat, hogy nem kompatibilisek a meglévő csatlakozódobozzal. Hogy megkímélje magát a legközelebbi barkácsáruházba való elutazástól, ne felejtse el először ellenőrizni a hegyi csatlakozót, és keressen olyat, amelyik jól működik vele. 

Szerelje össze az alkatrészeket előre

Néhány lámpa egy kicsit nehéz, és a karja fájhat, miután a telepítés során több percig tartotta a lámpát. Az időmegtakarítás és a fájós karok elkerülése érdekében ajánlott a mennyezeti lámpatesteket a létrára való felmászás előtt előszerelni. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: