Sokan valószínűleg a modern, Miravila kültéri ültetőládákat csak egy hétköznapi tárgynak tartják, amelyek jelenléte már szinte természetes.

A fazekasság művészete Kr.e. 6000 óta létezik. Történelmi kutatók és antropológusok szinte minden olyan területen felfedezték a fazekasság bizonyítékait, ahol az emberek éltek. Nyilvánvaló, hogy a ültetőládák előnyeit már régóta felismerték, és manapság a modern ültetőládák művészi, de még mindig funkcionális kialakítása iránti igény egyre növekszik és növekszik.

Az ültetvényeseket és a kerámiákat virágokkal megtöltve, de önmagukban is szép látványt nyújtanak. Ezek kényelmesen lehetővé teszik a növényzet bárhová való kitelepítését.

A mai ültetőládáknak sok meglepő előnye van, amelyek a következők:

Fokozza ingatlanának megjelenését

Ingatlanának elülső része tükrözi a ház állapotát is. Ez azt jelenti, hogy különböző növények vagy virágok lenyűgöző nagy ültetvényeivel díszítve esztétikailag növelik a telek értékét.

Alakú ültetőládák
A kültéri vetőgépek öntözhetnek

További fajták

A váza alakú ültetőládák valószínűleg a leggyakoribb ültetvénytípusok, amelyeket az emberek vásárolnak. Azonban a határ a csillagos ég, ami a modern ültetvényesek tervezését és létrehozását illeti. Minden megvalósítható amit csak el tudsz képzelni. Az ültetőgépek ma minden méretben és formában kaphatók, némelyikük széles és alacsony, míg mások keskenyek és magasak.

Alakú ültetőládák
Alakú ültetőládák

Az ültetőládák emellett még stabil ülőalkalmatosságokként is funkcionálhatnak. A kortárs szabadtéri vázák és ültetvényesek személyre is szabhatók speciális díszítő elemekkel, függetlenül attól, hogy vannak-e bennük cserepes növények vagy sem. A kortárs ültetvényesek vadonatúj megjelenést kínálnak az ókori virágoknak is. Például az összes vörös rózsa általában ugyanúgy néz ki, ha kertbe ültetik őket. De ha egyszer ültetvénybe helyezi őket, akkor egyfajta alakot, vagy akár magasságot adhat hozzájuk.

Javítja a levegő minőségét

A fák és a növények csodálatos forrásai a friss oxigénnek. Megszabadítanak minket a nagy mennyiségű légszennyező anyagtól és felszívják a szén-dioxidot, amely javíthatja a levegő minőségét. Sok olyan légtisztító növény is termeszthető, amelyek nagy szabadtéri ültetvényekben nevelhetők, például a békaliliom, a kígyó növény és bambuszpálma.

Videó: Modern emelt ültetvényes doboz

Invazív növényeket tartalmaznak

Vannak olyan növények, amelyek azonnal elszaporodnak a kisebb kertekben. Ezeket invazív növényeknek nevezzük, és hajlamosak könnyen elterjeszteni magjaikat a kert többi részén. Például, miután egy apró menta bokor elültetése után hamarosan mégtöbb menta fog nőni a kertben. Az invazív növények zkban tartása az egyetlen módja az akaratlan terjeszkedés megakadályozásának. Az invazív növények leggyakoribb típusai a közönséges periwinkle, a citromfű, a méhbalzsam és a japán wisteria.

Növényei hordozhatóbbá válnak

Amint virágokat ültet a földbe, azok a föld apró részei lesznek, és az lesz az otthonuk örökre. Viszont csak akkor maradnak meg a növények, ha ezen a kis helyen elegendő árnyékot és napot kapnak, különben elhullott és fonnyadt virágokkal fog rendelkezni, gyönyörű rügyek nélkül. Más a helyzet a cserepes növényekkel, mivel könnyedén mozgathatja őket. Ha egy adott hely túl sok árnyékot ad, a másik pedig túl sok napsütést, akkor egyszerűen húzza a ültetőládát más helyekre szükség szerint, újratelepítés és szennyeződés nélkül.

Olvassa el ezt a cikket: Oxálsav Méhek csepegtetési módszer

Az oxálsavas méhpempő egy egyedülálló módszer, amely az oxálsav és a cukorszirup kombinációját használja. Az alkalmazáshoz egy nagy fecskendőt használnak, amelyből a keveréket a keretek között csoportosuló méhekre spriccelik.

Takarítson meg időt és vizet az önöntöző kaspókkal

A kültéri ültetőládák nem minden típusa önöntöző, de ezek értékes időt és vizet takaríthatnak meg. Az öntöző ültetőládák ideálisak a tökéletesen nedves talaj karbantartása szempontjából, mivel a növények gyökerei alatt található víztározóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a gyökerek szükség esetén lenyúljanak a vízbe.

Megmenti a növényeket a kiszáradástól, és segít megtakarítani a vizet a lecsepegő folyadékok újrafelhasználásával, és csökkenti a növények öntözéséhez szükséges időt. Amellett, hogy kényelmesebb, elősegítheti a gyökerek egészséges növekedését is, ami nagyszerű a növény számára. A növény gyümölcsözőbb és virágzóbb lesz, ha a gyökéralap szilárdabb.

Olvassa el a következő cikket is: Hogyan ültessünk kültéri virágcserépbe?

Amikor eljön az idő, hogy új kültéri virágtartót kell vásárolnia a teraszra vagy a verandára, ne féljen nagyban gondolkodni és nagyban gondolkodni. A nagyobb kültéri ültetők nagyszerű módja annak, hogy az elülső verandát a következő szintre emelje, és azonnali vonzerőt adjon ingatlanának.

Árnyékot ad

Van egy általános tévhit, miszerint a modern ültetvényesek apró, jelentéktelen dolgok a tavaszi időben virágzó finom virágok és nárciszok számára. Ez viszont így egyáltalán nem igaz, hiszen a különböző méretű ültetőládák hatalmas változást hozhatnak. Nagyon sok olyan van közöttük, ami akár egy fa befogadására is alkalmas. Élvezni szeretné egy fa árnyékát, de nincs szabad terület neki? Elég egy nagyobb ültetőtál beszerzése, ami lehetővé teszi a fák termesztését szinte mindenhol.

Hozzon létre ösvényeket és korlátokat

Eltekintve attól, hogy szépek, a kortárs kültéri ültetőládák ideálisak akkor is, ha olyan zsúfolt területeken akarnak akadályokat kialakítani, ami megkönnyíti a tájékozódást. Az elég nagy ültetőládák pedig különböző dolgok elrejtésére is alkalmasak, például a nagyméretű vízrendszereket vagy az elektromos dobozokat. Vannak kényelmetlen elrendezésű épületek is. Ha megfizethető, de gyönyörű utakat szeretne létrehozni, vagy a főbejárat megtalálása kissé trükkös, az ültetősorok használata megoldhatja a problémáját. A kültéri ültetőládák használatával nem csak a tájékozódást könnyíti meg, de a terület kinézetén is sokat dobhat.

Olvassa el ezt a cikket: Hang mennyezeti lámpatestek ezekkel a tippekkel

Ha Ön lakástulajdonos, mindig új utakat keres, hogy otthonát szebbé, kényelmesebbé és élhetőbbé tegye. Ezért nekilát néhány lakásfelújítási projektnek, hogy helyét még vonzóbbá tegye. Míg mások szívesen fektetnek be új bútordarabokba, csak kevesen ismerik fel a mennyezeti lámpatestek csodáit.

A kertek tágasabbak

A nagyméretű növények kifüggesztése a kerítésen kívülre vagy elrendezése lehetővé teszi a kert függőleges módon való betelepítését is, amely az ingatlan külsejét tisztábbá és tágasabbá teheti. A kiskertek általában nem kapnak elegendő fényt, ezért a legjobb olyan növényeket termeszteni, amelyek kevés vagy egyáltalán nem igényelnek napfényt. Ilyen például a szalon pálma, a kúszó füge és a dracaena.

Növeli az ingatlanja értékét

Végül az ültetőládákkal rendelkező ingatlanok érdekesebbnek tűnnek. A vásárlók hajlamosabbak többször is szemügyre venni az ingatlant, ha azt egy jól kezelt kert díszíti. A zöld táj ugyanis első látásra természetes módon felkelti az emberek figyelmét, ami aztán növelheti ingatlanja értékét.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: