Ezek olyan rendszerek, amelyeket úgy terveztek, hogy elnyeljék a járművek elejére és hátuljára ható ütközést, és minimalizálják az alacsony sebességű ütközés okozta károkat. www.Silux.si az autók lökhárítói műanyagból vagy fémből készült, kiálló védelemmel ellátott darabok, úgynevezett lökhárítóburkolatok, amelyek körülveszik az azt alkotó anyagokat, és elnyelik az ütközés energiáját.

Ezek olyan rendszerek, amelyeket úgy terveztek, hogy elnyeljék a járművek elejére és hátuljára ható ütközést, és minimalizálják az alacsony sebességű ütközés okozta károkat.

Ma már alapfelszereltségként a külső burkolat alatt merev merevítő rúddal, valamint összenyomható habból vagy műanyagból készült részekkel rendelkeznek.

Autó lökhárítók típusai

Standard lökhárító

A szabványos lökhárító egy egyszerű, a hűtőrács alatt elhelyezett lökhárító, amely a jármű bal elejétől a jobb elejéig terjed. A legtöbb szabványos lökhárítót közvetlenül a jármű gyártója gyártja, hogy az adott modellre specifikusan illeszkedjen.

Cowboy

A mélyreható lökhárítók (más néven cowboy lökhárítók) valamivel magasabbak vagy hosszabbak, mint a normál lökhárítók. Ezt a típusú lökhárítót nehéz munkaterhelésre és kármegelőzésre tervezték.

Olvassa el a következő cikket is: Hogyan használjuk ki intelligensen az autónk tetején lévő helyet?

Az univerzális tetőrudak tehát minden szállítására alkalmasak, beleértve a kerékpárokat, tetőcsomagtartókat, és a legigényesebbek számára tetőboxok elhelyezését is lehetővé teszik, ami egy másik nagyon kényelmes alternatívája a pótkocsiknak és hasonlóknak.

Csöves lökhárító

A cső alakú lökhárítók nemcsak funkcionalitásukról, hanem stílusukról is híresek. Ahelyett, hogy közvetlenül a hűtőrács alá helyeznék őket, ennek a lökhárítónak a vékony, cső alakja lehetővé teszi, hogy a lámpák fölé is beférjen, anélkül, hogy a dizájn megváltozna.

Roll lökhárító

Ha a lökhárítót tartozékként használni nem az Ön dolga, fontolja meg a görgős lökhárítóba való befektetést. Az ilyen típusú autólökhárítót úgy tervezték, hogy viszonylag rejtve maradjon a jármű esztétikájában. Egybeolvad a motorháztetővel, és aerodinamikus megjelenést eredményez úgy, hogy a vonalak között semmilyen megszakítás nincs.

Lépcső lökhárító

A lépcsős lökhárító lényegében egy normál lökhárító, középen lépcsővel. Általában nagyméretű járműveknél használják.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: