Mi az az anorexia?

Olyan étkezési rendellenességre utal, amelyet a végtelen fogyási kísérlet jellemez, akár éhezés árán. A betegségben szenvedőknél erős a félelem a súlygyarapodás iránt, és ugyanolyan erősen vékony testalkatra vágynak. Az anorexiából való kilábalás időnként valóban kihívást jelent. De elegendő bizonyíték van arra, hogy a korai beavatkozás és a kezelés eredményes lehet. A gyógyulási folyamat általában a beteg egészséges súlyának helyreállítására, a rendellenességgel kapcsolatos pszichológiai problémák kezelése, amely azon gondolatok kiküszöbölésére összpontosít, amelyek elsősorban a nem megfelelő étkezést okozták.

Tippek az anorexia legyőzéséhez

A következő tippek segíthetnek az Anorexia leküzdésében a kezdeti szakaszokban:

Ossza meg

Először is beszélnie kell valakivel a problémájáról. Lehet egy családtag vagy egy barát, bárkivel akivel csak szeretné. Nehéz és bátorságot igényel, de fontos. Amint elkezdi a kezelést, nagy a valószínűsége annak, hogy felépül ebből az étkezési rendellenességből.

Ne zárkózzon el

Az anorexiaban szenvedők hajlamosak egyedül lenni, és évek óta elszigetelten élni. Számukra a legnehezebb, ha társadalomba kell menni. De ne feledje, hogy az étkezési rendellenességek az ilyen magányos időszakokban fejlődnek a legjobban. Tehát, rendszeresen üljön össze a barátaival, és ha kényelmetlenül érezné magát, csak LÉLEGEZZEN! Jól csinálja, ez az anorexia leküzdésének egyik legfontosabb lépése.

Éljen a pillanatban

Az anorexiaban szenvedő betegek arra gondolnak, hogy a helyreállítási folyamat egy év vagy minimum 6 hónap alatt lesz teljes. Veszélyes lehet a múltban vagy a jövőben élni. Próbáljon arra összpontosítani, hogy egy órára van szüksége, amely elősegítheti a helyreállítási folyamat előrehaladását.

Készítse elő az állításait, és ossza meg őket

Az állítások nagyon hatékony módjai az anorexia gyógyulásának. A legjobb megerősítés kulcsa az, hogy olyan állításokat alkosson meg, melyek Önre testreszabottak, és realisztikusak. Például nézzen a tükörbe, és mondogassa, hogy “Szeretem a testem!” vagy hogy “Jó alakom lesz”.

Nézze meg a Vision Board Daily-t

A látványtáblák vizuális ábrázolást jelentenek annak érdekében, amit el szeretne érni az életben. Segítenek a célok meghatározásában, és felpezsdítik Önben a cél eléréséhez szükséges motivációt. Létre kell hoznia egy látványtáblát, és hozzá kell tennie a dolgokhoz, miközben előrehalad az anorexia leküzdése érdekében.

Válassza el az „anorexiás-én” az „egészséges ön-től”

Fel kell ismernie azokat a haszontalan és korlátozó gondolatokat, amelyeket ön anorexiás önje hoz létre. Ezután gyakorolhatja, hogy elmondja magának a pozitív gondolatokat, és lépéseket tehessen az egészséges énjével. Nem számít, amit az anorexiás énje mond, mivel a gondolat önmagában nem képes ártani.

Kihívások 

Nagyon fontos, az anorexia legyőzésében, hogy kilépjünk a komfortzónánkból. Ki kell tűznie apró célokat, és ki kell állnia Önmaga mellett a győzelem érdekében.

Következtetés

Annak ellenére, hogy kezelőcsoportra vagy tanácsadóra van szüksége az étkezési rendellenesség teljes legyőzéséhez, a helyreállítási feladat legfontosabb szereplője Ön. Önmagán kell dolgoznia, hogy legyőzze azt az egészségtelen anorexia-beteget önmagában, amely megalapozatlan gondolatokat és félelmeket gerjeszt.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: