Minden nő rémálma, hogy a rúzs összekenje a fogait, és esetleg ne vegye azt észre.

Ez nagyon kínos élmény lehet, és ha a kedvenc rúzsa összekeni a fogait, akkor az éppen elég lehet arra, hogy lemondjon a használatáról.

Ha viszont egy olyan pigmentált rúzsba szeret bele, ami nélkül el sem tudja képzelni a napjait, akkor könnyen előfordulhat, hogy állandóan a fogait fogja ellenőrizni a tükörben.

Nyilvánvalóan egyik sem nagyszerű lehetőség. Ha biztosítani szeretné, hogy a rúzs az ajkán maradjon, és ne a fogain, íme néhány tipp, amire érdemes emlékeznie:

Törölje meg azokat az ajkakat

Mindig bölcs dolog, ha egy szövetet használ az ajkak megtörléséhez, miután felvitte a kedvenc rúzsát. Csak tegyen egy selyempapírt az ajkai közé, majd harapjon rá az ajkaival. Így megszabadul a felesleges terméktől. Ez egy egyszerű és gyors módszer annak biztosítására, hogy a fogai tiszták maradjanak.

Rúzs

Használjon Áttetsző púdert

Ha úgy gondolja, hogy a laza púderek csak a fényes bőrre jók, akkor téved. Egy laza púderréteg csodákra képes, hogy a rúzs a megfelelő helyen maradjon. Válasszon egy áttetsző és finom formulájú púdert. Használjon egy bolyhos ecsetet, majd finom mozdulatokkal vigye fel a port az ajkaira. Ez egyszerre fixálja és mattítja a rúzst.

Videó: Rúzs minden lánynak tudnia kell

Ha nem szeretne változtatni a rúzs kinézetén, akkor a púdert egy vékony papírrétegen keresztül tapogassa rá az ajkaira. Így az első és a mostani módszert ötvözve, egy köztes állapotot ér el.

Használja az ujjait

Ez már évek óta létezik ilyen formában. A rúzs felvitele után tegye az egyik ujját az ajkai közé és csak húzza át rajtuk. Ez segít eltávolítani az ajkak belsejében található terméket, és biztosítja, hogy ne kenje össze a fogait.

Szájceruza használata

Természetes, hogy egyes rúzsok napközben elmásznak. Tegye a szájceruzát a legjobb barátjává, hogy a rúzs az ajkán maradjon, ne a fogain vagy az állán. Válasszon egy olyan szájceruzát, amely segít mégjobban kiemelni a rúzst, és dús megjelenést kölcsönöz neki. Húzza ki vele az ajkak külső vonalát, ezzel biztosítva azt, hogy a rúzs egy helyben marad.

Igyon szívószállal

Ahelyett, hogy közvetlenül a pohárból inna, használjon szívószálat. Így a rúzs a helyén fog maradni. Ez az utolsó tipp segít abban, hogy sminkje mindig a lehető legjobb állapotban legyen. Nagyszerű bónusz, hogy minden olyan ital esetén, ami beszínezné a fogakat is kiküszöböli ezt a problémát a szívószál használata.

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: