Tire Wraps

A gumipakolások majdnem ugyanolyanok a hótalpakkal, bár vannak olyan esetek, amikor kicsit másképp néznek ki. A különbség az, hogy ahelyett, hogy teljesen szövetből készültek volna, ezek a gumipakolások hálós harisnyára hasonlítanak. A gumipakolásokat elölről kezdve csúsztatják a gumiabroncs tetejére. Ezek a keréktárcsát és a futófelületet takarják, és számos előnnyel és hátránnyal járnak.

Hólánc összehasonlító teszt. Melyik a legjobb?

Gumiabroncs hevederek

A gumipántok egy lépcsőfokot jelentenek a hálóból készült gumitakarókhoz képest. Ezeket nagyon könnyű felszerelni, és gyakran mindössze egy perc alatt elvégezhető minden egyes gumiabroncsra. Általában nem fémből vagy műanyagból készült hóláncnak nevezik, íme néhány előnye és hátránya a gumipántoknak. 

A jó

  • A gumiszíjakat haszongépjárművekhez és hagyományos járművekhez egyaránt gyártják.
  • A kerékszíjak nagyon csendesek. 
  • A gumiszíjakat még száraz úton is lehetett egy darabig sérülés nélkül vezetni, általában 200 mérföldig. 
  • A gumipántok nagyszerű tapadást biztosítanak jégen és havon. 

A rossz

  • Vannak emberek, akik azt állítják, hogy sokáig tartott, amíg felrakták a gumipántokat a gumiabroncsaikra. 
  • Vannak olyan állítások, hogy a gumipántok valójában hangosabbak voltak, mint amire számítottak.
  • A kerékszíjak néha rezgésbe hozhatják a járművet. 

Téli gumiabroncsok vs. hóláncok 

Hóláncra

Sokan használnak hóláncra a téli időszakban minden alkalommal, amikor jégen és havon közlekednek. Ezek biztosítják a szükséges tapadást, megkönnyítve a komoly kihívásokon való átjutást. Ezek általában drágák, és egyes államok illegálisnak tartják ezeket. Ez azért van, mert károsíthatják az utakat, ha a hó és a jég nem olyan vastag, különösen akkor, ha véletlenül száraz utakon vezetjük őket. 

Hóláncra
Autógumi láncok, amelyeket a Withcar online boltban vásárolhat meg

Nem-csapágyazott téli gumiabroncsok

A nem defekttűrő téli gumiabroncsok kiváló tapadást biztosítanak minden jeges és havas útviszonyok között. Száraz utakon is vezethetők, és még száraz utakon sem okoznak károkat. A legtöbb ember számára azonban meglehetősen drágák, és szakszerű felszerelést és eltávolítást igényelnek. Mély hóban sem működnek olyan jól, és száraz úton vezetve gyorsan elhasználódnak.

Téli gumiabroncsok

A szegecselt téli gumiabroncsok gyakran rendelkeznek szegecsekkel, amelyek készülhetnek gumiból vagy fémből, és ezeket a szegecseket a gumiabroncsokra lehet felszerelni, amelyek az adott márkától függnek. Ezek azonban sok államban nem legálisak, ezért ismernie kell a helyi törvényeket, mielőtt ezeket használná. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: