A biztonság kétségtelenül a privát felhőszolgáltatás egyik vezető előnye, amely előnyt biztosít a nyilvános felhőkkel szemben. Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha ezt helyesen hajtják végre.  

Hozzáférés-ellenőrzés

A felhő hozzáférésének ellenőrzését a felhő adminisztrátorának, az üzleti osztályvezetőnek, a projekt tagjának és a projekt adminisztrátorának kell kezében tartania. Ők azok, akik a szerveroldali hitelesítést t a privát felhőjéhez való hozzáférés-ellenőrzéshez fogják használni.

A biztonság kétségtelenül a privát felhőszolgáltatás egyik vezető előnye, amely előnyt biztosít a nyilvános felhőkkel szemben.

Minden csoportnak különböző szintű hozzáféréssel és jogosultságokkal kell rendelkeznie. A felhőadminisztrátornak kell lennie az egyetlen olyan személynek, aki hozzáféréssel rendelkezik a teljes adatállományhoz. A felhőadatok biztonsága érdekében különböző intézkedéseket kell alkalmaznia az azonosításhoz. A megoldások segítenek meghatározni, hogy ki férhet hozzá a felhő adataihoz. A hozzáférés-kezelésnek kell lennie az első számú prioritásnak, amikor a privát felhő tárhelyről van szó.

Alkalmazásbiztonság

A privát felhőkben háromszintű alkalmazásbiztonság van, amely megvédi őket a támadóktól, és ezek a következők:

Különálló magánhálózatok

Lehetőség van saját privát hálózatok létrehozására a privát felhőben. A hálózatok teljesen elkülönülnek egymástól. Arra sem kell várni, hogy a hálózati adminisztrátor megadjon egy IP-alhálózati tartományt.

Virtuális gép tűzfal házirendje

A virtuális gépen nincsenek nyitott portok, és csak néhány konkrét port lesz elérhető. 

Virtuális gép futtatható a külső tűzfal mögött is

A felhőkiszolgáló a szokásos tűzfal mögött is futhat. Bárki telepítheti saját virtuális gépét a nyilvános felhőben.  Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők nincsenek tisztában a nyitott portokkal. A futó alkalmazások nyomon követése is nehézkes lesz. Ez lelassítja az alkalmazás kiszállítását. De ez olyasmi, ami miatt nem kell aggódnia, ha privát felhő tárhelyet használ.

Engedélyezés és hitelesítés

A felhasználók azonosítására hitelesítési mechanizmust kell használni. Az admin és a felhasználó hitelesítő adatait biztonságosan kell tárolni a felhőben. Egyirányú titkosítással biztosítható az adatok biztonsága. A különböző rendelkezésre álló eszközökkel nyomon követheti a felhasználók tevékenységét is. Minden egyes felhasználóhoz ideiglenes munkamenetkulcsot generálnak. Ezt aztán felhasználhatja a felhasználói műveletek és parancsok nyomon követésére. Az ideiglenes kulcs lejárta után a felhasználó automatikusan kijelentkezik. Az újbóli bejelentkezéshez ugyanazokat a hitelesítő adatokat használhatja.

Sebezhetőségkezelés

A felhőjét rendszeresen ellenőrizni kell a sebezhetőségek szempontjából. A piacon különböző eszközöket találhat, amelyek segítségével átvizsgálhatja a privát felhőhálózatát. Ezt követően penetrációs tesztelést kell végezni a sebezhetőségek és azok kockázati szintjének meghatározásához. Együttműködhet egy professzionális biztonsági szakértővel, aki segíthet a sebezhetőségek kezelésében. A rendszeres sebezhetőségi vizsgálat és biztonsági auditok elvégzése elengedhetetlen ahhoz, hogy szervere biztonságban maradjon a hackerektől. 

Használja ezeket a hasznos tippeket a privát felhő tárhelyéhez, hogy mindig biztonságos legyen, és biztonságban tartsa a vonatkozó adatokat.  

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: