Néhányan gyakran összezavarodnak, valahányszor hallanak valakiről, aki kannabiszt fogyaszt. Gyakran a pszichoaktív hatásáról ismert kannabiszra asszociálnak. Az igazság azonban az, hogy a kendertea előállításához használt ipari kender nagyon alacsony THC-szintű, és biztonságosan használható anélkül, hogy aggódni kellene a testre vagy az elmére gyakorolt negatív hatások miatt. 

A kendertörzsek rendkívül erős rostok, amelyeket kötélnek és ruházatnak használnak. A magok nagyszerű fehérjeforrás, míg a virágok a ragacsos gyantában található terpének és kannabinoidok miatt bioaktív összetevők nagyszerű forrásai. 

Az igazság azonban az, hogy a kendertea előállításához használt ipari kender nagyon alacsony THC-szintű, és biztonságosan használható anélkül, hogy aggódni kellene a testre vagy az elmére gyakorolt negatív hatások miatt.

Javasoljuk, hogy a levelek és szárak helyett csak a kender bimbóiból és virágaiból készült kenderteát válasszuk és igyuk. A kendervirág tea alapvetően 100%-ban bio.

Egyesek a kendert a jövő növényének is tartják, mivel ez az egyetlen olyan növény a világon, amely a levelektől a gyökércsúcsokig 100%-ban felhasználható. Ahhoz azonban, hogy teljes mértékben élvezhesse a kendertea minden előnyét, elengedhetetlen, hogy csak olyan teát vásároljon, amelynek minősége bizonyított és tesztelt. 

Kezeli az epilepsziát és csökkenti a rohamok gyakoriságát

Az orvosi marihuánáról ismert, hogy figyelemre méltó mértékben segít az epilepszia gyógyításában. Másrészt, bár a kendertea előnyei nem biztos, hogy olyan hatékonyak, mint az orvosi marihuánáé, mégis segíthet az epilepsziás rohamok gyakoriságának szabályozásában. 

A CBD vagy a kendertea hosszabb ideig történő fogyasztása bizonyos esetekben bizonyítottan ugyanolyan hatékony, mint az orvosi marihuána. Több neves orvosi folyóirat által végzett tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeresen kenderteát fogyasztó betegek több mint fele észlelte, hogy jelentősen csökkent az epilepsziás rohamok gyakorisága. 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek: